Schuifdeuren

Allrounders voor elke ruimte

Op zoek naar mooi afgewerkte en ruimtebesparende schuifdeuren voor jouw interieur? Kies dan voor een vakman voor het installeren van jouw binnenschuifdeuren. We geven je advies over welk type schuifdeur of schuifwand het beste past bij je mogelijkheden en interieurstijl, garanderen een correcte plaatsing en een prachtig resultaat.

Bij DC Interieur krijg je een heel ruime keuze op het vlak van kwaliteitsmaterialen, afwerking en soorten montages, zoals een hangend schuifdeursysteem, een onderlopen systeem op rails in/op de vloer of een railsysteem weggewerkt achter een de deur, in de zij wanden of in het verlaagd plafond.

Je kan ook kiezen voor een combinatie van hout met andere materialen, zoals bijvoorbeeld mat glas in een houten frame zodat je kan genieten van sfeervol invallend licht. Aarzel niet om ons om advies te vragen of je ideeën met ons te overleggen.

SCROLL DOWN

Waarom kiezen voor een schuifdeur?

Ruimtebesparing

Schuifdeuren bewegen zijwaarts waardoor je heel wat plaats bespaart in je interieur. Je hoeft dus geen rekening te houden met de draaihoek van de deur. Bovendien openen ze doorgaans soepeler dan opendraaiende deuren en kunnen ze door tocht niet dichtklappen.

Multifunctioneel

Een schuifdeur kan je gebruiken als afsluitdeur maar ook voor de indelen van een grotere ruimte. Denk maar aan een schuifdeur voor de opdeling tussen een kantoor- en leefruimte of tussen je badkamer en slaapruimte. Je kan ook schuifdeuren kiezen voor het afsluiten van een wandkast die zich uitstrekt van de vloer tot het plafond.

Esthetisch aantrekkelijk

Meestal kies je met een schuifdeur voor een strakkere look dan met een klassieke deur. Niettemin kan je evengoed kiezen voor een schuivende hangdeur in landelijke stijl of volle schuifdeuren met diverse soorten bekledingen. Welk materiaal je ook kiest, perfect geplaatste schuifdeuren vormen altijd een blikvanger in je interieur.

Geluidsisolatie

Ben je op zoek naar deuren die hoog scoren in geluidsisolatie, dan is een schuifdeur geen evidente keuze. Een klassiek binnendeur houdt geluid beter tegen. Anderzijds kunnen schuifdeuren met glaspartijen heel wat extra lichtinval bieden aan achterliggende ruimtes, zeker wanneer je ze kiest om een ruimte in te delen.

schuifdeuren in jouw leef- of werkruimtes?

Contacteer ons voor een afspraak en ontdek hoe we jouw interieur kunnen verfraaien of opdelen.